Praha Jeruzalém

Svět objevil Samařsko – centrální část Izraele – a hojně ho navštěvuje.

Od: World Israel News

Samarská oblast nedávno zaznamenala masivní nárůst cestovního ruchu z celého světa, oznámily ve čtvrtek izraelské zprávy NRG.

Biblické srdce zaznamenalo nárůst přibližně o 200 procent v příchozím cestovním ruchu, převážně z asijských zemí, jako je Japonsko, Jižní Korea a Filipíny.

Zvýšený cestovní ruch ze Švédska, Austrálie a USA je také pozoruhodný.

Místní vysvětlují, že prudký nárůst cestovního ruchu je důsledkem intenzivního úsilí v oblasti propagace jedinečných regionálních míst a pozoruhodností.

Samarská regionální rada rovněž nedávno podepsala dohodu o turismu partnerských měst s maďarským letoviskem Héviz.

Hévíz je považován za jednu z nejoblíbenějších evropských destinací, především díky přírodnímu termálnímu jezeru – největšímu v Evropě.

Mluvčí izraelského ministra cestovního ruchu Yariv Levin řekl, že „spolupráce mezi izraelskými a maďarskými stranami přispěje k cestovnímu ruchu Izraele, který letos dosáhl rekordních hodnot“.

Cestovní ruch v Izraeli v roce 2017 obecně vzrostl. V listopadu země přivítala tři milióny turistů, kteří letos navštívili Svatou zemi a při oslavě na letišti Bena Guriona byl dosažen nový roční rekord – 3,6 milionu turistů do Izraele.

Podle izraelského Centrálního statistického úřadu přicházejí turisté z národů po celém světě ve větším počtu. Například v Číně došlo v prvním pololetí roku 2017 k 76% nárůstu cestovního ruchu z Číny oproti roku 2016. Také došlo k dramatickému nárůstu cestovního ruchu z Ruska a USA, z nichž druhý představuje největší zdroj příchozích do Izraele.

S čísly, jako jsou tato, vypadá budoucnost izraelského turistického ruchu dobře.

„Jsem přesvědčen, že pokud podpoříme ty správné aktivity, budeme v nadcházejících měsících nadále dosahovat dobrých výsledků,“ uvedl Levin v červenci.

28.12.2017 12:18 Daniel Žingor611Zdroj: World Israel News

Klíčová slova