Praha Jeruzalém

Izraelské bezpečnostní síly obklíčily kovodělnou dílnu, která vyráběla nelegální zbraně podezřelé z toho, že jsou určeny k útokům na vojáky a civilisty; pět osob zatklo za teroristickou činnost.

Od: Jack Ben-Davida, World Israel News

Izraelské bezpečnostní síly v pondělí objevily a ukončily činnost dílny, kterou Palestinci v Jeninu používali k výrobě zbraní určených pro teroristické útoky, oznámil velitel jednotek IDF.

Tato akce probíhá jako součást rozsáhlé operace, kterou IDF zahájila před rokem, aby odhalila a potlačila ilegální zbrojní průmysl. Vlna teroru, která v posledních letech prošla Izraelem, vedla k smrti desítek a zranění stovek Izraelců, v téměř každodenních teroristických útocích proti civilistům a vojákům.

V noci na pondělí izraelské bezpečnostní síly zadržely tři Palestince po konfliktech v uprchlickém táboře Aida u Jeruzaléma. Další dva byli zatčeni jinde v Judei a Samaří kvůli teroristickým aktivitám.

V prosinci loňského roku armáda zabavila v Hebronu 15 různých komponent a materiálu určených k výrobě zbraní, což byl největší nález podzemní palestinské továrny na zbraně k tomuto datu.

Razie, která se uskutečnila pod domem, také vedla k objevení velkého množství střeliva ukrytého ve stěnách.

26.12.2017 12:29 Daniel Žingor523Zdroj: World Israel News

Klíčová slova