Praha Jeruzalém

Palestinské hrozby vůči argentinskému hvězdnému fotbalistovi Lionelu Messimu vedly ke zrušení exhibičního zápasu plánovaného v Jeruzalémě na tuto sobotu.

Od: World Israel News

Plánovaný sobotní exhibiční zápas Argentiny s izraelským národním týmem na Jeruzalémském stadionu Teddyho Kolleka byl zrušen, oznámilo ve středu izraelské velvyslanectví v Argentině a uvedlo nespecifikované „hrozby a provokace“ proti Lionelu Messimu.

Předseda vlády Benjamin Netanjahu v úterý telefonoval s argentinským prezidentem Mauricio Macrim a žádal ho, aby se zasadil, aby se přátelské utkání mezi argentinskými a izraelskými národními týmy mohlo uskutečnit navzdory hrozbám.

Podle zdrojů citovaného argentinským deníkem Clarin však Macri Netanjahuovi řekl, že se ptal Argentinského fotbalového svazu (AFA) a že byl informován, že se hráči rozhodli odstoupit ze zápasu kvůli hrozbám proti kapitánu týmu Messimu.

Macri Netanjahuovi, který byl v roce 2017 na oficiální návštěvě Argentiny nabídl „omluvu“.

Hvězdný argentinský hráč Gonzalo Higuaín pro ESPN řekl, že „Nakonec udělali správnou věc. Racionalita a zdraví musí mít přednost před ostatními věcmi. Myslíme si, že nejvhodnější je do Izraele nejet. „

Členové argentinského národního týmu nevyjádřili dostatek touhy hrát v Izraeli, preferovali místo toho, aby se na světový pohár, který se otevírá za devět dní v Rusku, připravovali v Barceloně.

V posledních dnech byl vyvíjen ohromný tlak na Messiho a AFA, aby v Jeruzalémě nehráli, včetně demonstrací v Buenos Aires a Barceloně před výcvikovým kempem jejich národního týmu.

06.06.2018 14:45 Daniel Žingor233Zdroj: World Israel News