Praha Jeruzalém

V pondělí ve své řeči pro Christians United For Israel  Netanjahu prohlásil, že Izrael je jediná země na Středním východě, kde se křesťanům daří.

Od: TPS

Izrael je jediná země v regionu, kde křesťané prosperují, řekl v pondělí prostřednictvím video odkazu premiér Benjamin Netanjahu, když se obrátil na výroční summit křesťanů United For Israel ve Washingtonu DC.

„Izrael je na tisíce kilometrů v okolí jediná země, kde křesťané nejenže přežívají, ale prosperují. Křesťanská svatá místa jsou chráněna a křesťani mohou uctívat svým způsobem a beze strachu, “ řekl Netanjahu.

Netanjahu řekl, že křesťané v Izraeli dosáhli „neuvěřitelných výšek“ a to ve všech představitelných oblastech. Naopak, v jiných zemích v regionu nejsou práva křesťanů respektována a v Íránu jsou „brutálně pronásledováni“, uvedl Netanjahu.

Izrael, řekl Netanjahu k tomuto shromáždění, „plně stojí za pronásledovanými křesťany v Íránu“ a dodal, že na rozdíl od mnoha jiných zemí světa o jejich tíživé situaci nemlčí.

„Proč tolik lidí mlčí, když jsou v Íránu křesťané uvězněni a mučeni?“ Zeptal se předseda vlády předtím, než dodal: „My v Izraeli nebudeme mlčet a budeme i nadále vynášet na světlo tíživou situaci dlouhobě trpících lidí v Íránu – křesťanů, Bahá’í, studentů, novinářů. Íránský režim je bod temnoty na Blízkém východě. Izrael je světlem. „

23.07.2018 07:30 Daniel Žingor401Zdroj: World Israel News

Klíčová slova