Praha Jeruzalém

Channel 12 TV informovala, že Izrael varoval režim B. Assada, aby nemasakroval své civilní obyvatelstvo v jižní Sýrii.

Od: World Israel News 

Podle zprávy Channel 12 z pondělního večera vyslal Izrael prostřednictvím Kremlu Assadovu režimu varovnou zprávu, aby nemasakroval civilní obyvatelstvo v jižní Sýrii.

Toto televizní zpravodajství uvedlo, že Izrael monitoruje oblast a řídí operace, aby zajistil, že syrské síly nebudou masakrovat civilní obyvatelstvo.

Vzhledem k tomu, že Assadův režim, s ruskou a iránskou pomocí, znovu upevňuje kontrolu nad jižní Sýrií až po severní hranici Izraele a to poprvé od vypuknutí občanské války před sedmi lety, panuje v Izraeli skutečné znepokojení, že Assadovy síly využijí situaci k masivnímu zabíjení civilního obyvatelstva.

Izrael je už po léta, od vypuknutí občanské války v Sýrii, zapojen do operací humanitární pomoci, které chrání tisíce Syřanů podél hranice od hladu nebo chorob z nedostatku jídla a základní lékařské péče.

Izrael už od roku 2013 přijal, v polních nemocnicích na hranicích a v veřejných nemocnicích v severním Izraeli, tisíce lidí.

Během „Operace Dobrý soused“, v posledních dvou letech přišlo do Izraele více než 600 syrských dětí spolu s jejich matkami. Do Sýrie byly také přes hranice dopraveny stovky tun potravin, zdravotnického vybavení a oblečení.

Na žádost západních zemí izraelská armáda začátkem tohoto měsíce evakuovala do Jordánska stovky syrských „bílých přileb“ a jejich rodin.

IDF uvedla, že se angažovala v „mimořádném“ gestu kvůli „bezprostřednímu riziku“ ohrožení životů civilistů, které v této oblasti uzavřely jednotky režimu podporované Ruskem. Zdůraznila, že nijak nezasáhla do probíhajících bojů v Sýrii.

31.07.2018 11:03 Daniel Žingor154Zdroj: World Israel News

Klíčová slova