Praha Jeruzalém

V úterý zveřejnila bezpečnostní agentura, že odhalila rozsáhlou operaci Hamasu v Hebronu.

Izraelská bezpečnostní agentura – za pomoci IDF a izraelské policie – v posledních týdnech odhalila rozsáhlou síť Hamasu v Hebronu. Ta zahrnovala několik žen, které, na příkaz velitelství Hamasu, v utajení operovaly v zahraničí a v pásmu Gazy.

Síť byla využívána – mimo jiné – k přenosu zpráv a pokynů, k převodu finančních prostředků na financování teroristických operací a ke koordinaci operací s výše uvedenými velitelskými středisky.

Z vyšetřování (bezpečnostní agentury) vyplývá, že síť propagovala činnost Hamasu v Hebronu, včetně náboru agentů, koordinace aktivit v mešitách, kázání, šíření on-line informací a podněcování k odporu a pomoc rodinám vězňů. Síť se také pokoušela převzít kontrolu nad veřejně prospěšnými činnostmi v Hebronu a řídit činnost charitativních institucí ve městě.

Síť vedli Nazar Shehada a Faris Abu Serah, dobře známí operativci hnutí Hamas, kteří si už odseděli různé tresty odnětí svobody za činnost pro Hamas. Využili několik žen, které založily centrální výbor, který sloužil jako výkonný orgán velitelského střediska.

Výbor byl veden Dinou Karmi, vdovou po Nashaatu Karmi, teroristovi, který v roce 2010 připravil útok, v němž byli zavražděni čtyři civilisté a který byl zabit v přestřelce, která nastala.

Abu Serah a Shehada působili v pozadí a vydávali ženám instrukce, jak v terénu provádět operace. V průběhu let výbor rozšířil své aktivity tím, že získal desítky rekrutů pro činnost Hamasu a založil řadu podvýborů.

V rámci výše uvedeného bylo odesláno několik žen, aby se setkaly s „personálním ředitelem“ Hamasu, Shalit se staral o deportované pod vedením Haruna Nassera E-Dina z Turecka a dále získávalili finanční prostředky na terorismus, zprávy a pokyny.

Hamás v Judsku a Samaří „neúnavně pracoval“

V soudním vojenském procesu v Judeji byly nedávno vzneseny závažné obžaloby proti různým členům sítě, mezi nimiž byly Faris Abu Serah, Dina Karmi a několik dalších ženských agentů, které pracovaly pro tuto síť, byly jejími členy a v této zakázané organizaci zastávaly důležité funkce.

Odhalení této sítě znovu prokazuje, že velitelské středisko Hamasu v zahraničí a v pásmu Gazy využívá veškeré prostředky, které má dispozici, včetně žen, k tomu, aby realizovalo v Judsku a Samaří svoji činnost.

Tedy neúnavně pracují na podpoře činnosti Hamasu v Judeji a Samaří a za tímto účelem najímají kurýry pro styk mezi Judeou a Samařím a zahraničím, aby převáděli finanční prostředky na terorismus a přinášeli zprávy pro své operativce v terénu.

Zdroj: Izraelská bezpečnostní agentura

28.08.2018 09:24 Daniel Žingor159Zdroj: World Israel News