Praha Jeruzalém

„Pokud nás napadne, dopadne na něj drtivý úder, který si ani nedokáže představit,“ řekl Netanjahu v reakci na Nasrallovo vychloubání se „přesnými raketami“.

Od: World Israel News

Ve čtvrtek večer reagoval předseda vlády Benjamin Netanjahu na hrozbu Hassana Nasrallaha, že napadne Izrael „přesnými raketami“: „Doporučuji, aby to nezvažoval dvakrát, ale 20krát, protože když nás napadne, dostane drtivý úder, který si ani nedokáže představit,“.

Při příležitosti muslimské oslavy Ashura ve čtvrtek se totiž Nasrallah vyjadřoval přímo k Izraeli, když se chlubil tím, že „změnila se celá rovnováha moci“.

Hizballáh má „přesné střely, které při použití v jakékoliv budoucí válce kompletně změní rovnováhu sil,“ řekl Nasrallah.

Izraelci „si neumějí představit, co se s nimi stane, pokud budou tyto rakety použity v jakékoliv budoucí válce,“ prohlásil.

Kořenem problému je Írán

„Slyšel jsem arogantní slova, která přišla od hnutí Hizballáh. Ta pronesl ten samý člověk, který po roce 2006 řekl, že kdyby věděl, jaká bude reakce Izraele na únos tří našich vojáků, rozmyslel by si dvakrát, než by to udělal, “ řekl Netanjahu.

„Pokud jde o naše vztahy s Ruskem, mluvil jsem s prezidentem Putinem v předvečer Yom Kippur, těsně před začátkem svatého dne,“ řekl předseda vlády. „Vyjádřil jsem lítost jménem izraelského lidu nad úmrtím 15-ti členů ruské posádky, jejichž letadlo bylo sestřeleno syrskou palbou.“

„Řekl jsem mu, že kořenem problému je snaha Íránu využít území Sýrie k útokům proti Izraeli a vyzbrojit naše nepřátele, jako je Hizballáh. Řekl jsem mu, že máme právo na sebeobranu,“ pokračoval.

„Je také velmi důležité udržovat koordinaci sil mezi Izraelem a Ruskem; proto jsem se rozhodl poslat generálního velitele vzdušných sil generálmajora Amikama Norkina do Moskvy s dvojím cílem. Prvním, abychom pokračovali v obraně našich občanů a druhým, abychom zachovali spolupráci mezi našimi dvěma zeměmi. „

20.09.2018 08:28 Daniel Žingor412Zdroj: World Israel News