Praha Jeruzalém

Předseda vlády Benjamin Netanjahu uvedl, že vláda je velmi blízko „k jednání jiného druhu než doposud – jednání, které bude zahrnovat mimořádně silné zásahy“.

Od: David Isaac, World Israel News

„Hamás naši zprávu zjevně nevzal na vědomí,“ řekl předseda vlády Benjamin Netanjahu na posledním zasedání kabinetu. „Pokud proti nám nezastaví násilné protesty, budou čelit jiným způsobům jednání a to bude bolestné a velmi bolestivé.“

Předseda vlády uvedl, že vláda je velmi blízko „k jednání jiného druhu než doposud – jednání, které bude zahrnovat mimořádně silné zásahy“.

„Pokud mají nějaký cit pro realitu, Hamas zavede příměří a zastaví násilné demonstrace teď,“ dodal.

Netanjahuovým slovům přidal na síle ministr obrany Avigdor Lieberman, který dnes ráno v rozhovoru pro Ynet uvedl: „Došli jsme k bodu, kdy musíme na Hamas udeřit a to co nejsilněji, jak je to možné.“

„Hamás přeměnil násilí na hranici ve strategickou zbraň a tím doufá, že sníží naši vytrvalost, sníží náši odhodlanost zasáhnout… Chtějí vyvíjet tlak na izraelskou veřejnost a izraelskou vládu,“ dodal Lieberman.

Od 30. března zahájil Hamas, teroristická organizace kontrolující pásmo Gazy, kampaň násilných masových nepokojů na izraelských hranicích, včetně pronikání na území Izraele a vypouštění zápalných draků a balónových bomb – tedy nové podoby „žhářského teroru“. 

14.10.2018 13:20 Daniel Žingor147Zdroj: World Israel News