Praha Jeruzalém

V Tel Avivu v Sheba Medical Center jen pár hodin poté, co rodiče židovských dárců souhlasili s darováním orgánu, dostalo palestinské dítě transplantované srdce.

Od: World Israel News

Zatímco mimo brány zdravotního střediska Sheba v Tel Avivu zuří v izraelsko-palestinském konfliktu politické a vojenské boje, palestinské dítě jménem Musa obdrželo život zachraňující dar od židovského dítěte, které nedávno zemřelo.

Musa je první palestinské dítě, které má dostat transplantované srdce od židovského dítěte, informovala JTA na základě prohlášení, které vydal Dr. David Mishaly, hlavní chirurg na oddělení pro pediatrii a kongenitální chirurgii srdce v Sheba Medical Center.

Jeden rok starý Musa zůstává po operaci v kritickém stavu, ale jeho šance na přežití se po pozoruhodné operaci exponenciálně zvýšily.

Mishaly popsal „několik zázraků spojených s touto komplikovanou operací“, včetně skutečnosti, že Musa dorazil do nemocnice Sheba jen pár hodin poté, co rodiče židovského dítěte souhlasili s darováním srdce. Bez čekání na jiné dárce byl Musa ihned připraven na transplantaci a přijetí orgánu.

Mishaly popsal svou instituci jako „ostrov a oázu míru, kde je léčení prioritou a to pro všechny, bez ohledu na to, kdo je pacientem. S každým je zacházeno stejně důstojně a s úctou“

Musová babička ve svém prohlášení uvedla, že se její rodina chce setkat s rodinou dárce, aby jim“poděkovala za jejich velkorysost“, napsala JTA.

15.10.2018 20:51 Daniel Žingor138Zdroj: World Israel News

Klíčová slova