Praha Jeruzalém

Palestinská samospráva zatkla amerického občana, který pomáhal Arabům při prodeji jejich Jeruzalémské rezidence židovským kupcům.

Od: JNS.org

Palestinsko-americká rodina se obrátila na ministerstvo zahraničí USA o pomoc poté, co byl její člen zatčen bezpečnostními silami Palestinské samosprávy za svou roli při prodeji Araby vlastněného domu ve Starém městě Jeruzaléma Židům.

Podle zprávy Jerusalem Post, 55 letý muž – obyvatel Betléma – který pracoval pro Ministerstvo pro místní správu PA, byl PA obviněn z usnadnění dohody mezi arabskou majitelkou domu, která ho chtěla prodat a Židovskou organizací, která ho chtěla koupit.

Palestinská samospráva to nijak nekomentovala.

Obviněný údajně obdržel 25 000 USD jako zprostředkovatelský poplatek při prodeji mezi arabskou vdovou v Muslimské čtvrti a Židovskou organizací.

Minulý týden vydal Palestinský islámský náboženský úřad fatwu (náboženský edikt), který obviňuje každého Araba, který by prodal zemi Židům z „velezrady“ a říká, že „země Palestiny je nezcizitelným náboženským bohatstvím, které není možné prodat“ nemuslimům.

20.10.2018 20:45 Daniel Žingor159Zdroj: World Israel News

Klíčová slova