Praha Jeruzalém

Podle tvrzení nejmenovaného izraelského představitele pokračuje Izrael v útocích na cíle v Sýrii, a to i poté, co Rusko vydalo, v září po sestřelení svého špionážního letadla, přísná varování.

Od: World Israel News 

Vysoký izraelský představitel uvedl, že Izrael provedl zásahy v Sýrii i poté, co bylo sestřeleno ruské vojenské letadlo při incidentu, ze kterého Moskva obvinila Izrael, informovali v pondělí The Algemeiner a Reuters.

Zatímco citovaný izraelský představitel neposkytl žádné podrobnosti týkající se izraelských zásahů, uvedl: „Vojenská koordinace s Rusy pokračuje stejně jako předtím.“

Mezi údery, které tento představitel mohl mít na mysli, mohl být také útok zaměřený na dodávku íránských zbraní určených pro teroristickou skupinu Hizballáh sídlící v Libanonu, informoval izraelský Channel 1.

Po incidentu v září, kdy syrské jednotky poblíž Latakie, při pokusu o sestřelení izraelské stíhačky vracející se z akce, zasáhly ruské letadlo IL-20, Moskva veřejně varovala Izrael a poté předala brutálnímu režimu diktátora Bashara al-Assada protiletecký obranný systém S-300.

Rusko také oznámilo, že očekává, že Izrael změní své operační postupy týkající se jeho misí v Sýrii, které se zaměřují na potlačení íránské vojenské přítomnosti v tomto válkou roztrhaném národě.

Izrael dlouhodobě a jasně označuje íránskou vojenskou přítomnost v Sýrii za své národní ohrožení, které nebude tolerovat. Od roku 2017, aby odvrátil postup Islámské republiky, už v Sýrii provedl stovky zásahů.

29.10.2018 14:00 Daniel Žingor225Zdroj: World Israel News

Klíčová slova