Praha Jeruzalém

Poté, co Izrael údajně Libanonu sdělil, aby na svém území Hizballáh potlačil, vůdcové této teroristické skupiny v živém vysílání v Bejrútu vyslali Izraeli své hrozby.

Od: Associated Press a World News News

Šéf teroristické skupiny Hizballáh, která byla v Libanonu založena Íránem, řekl, že by libanonská vláda neměla podléhat diplomatického tlaku, který ji nutí zbavit se raketového arzenálu na svém území.

Hassan Nasrallah v sobotu řekl, že ani hrozby ani sankce nedonutí jeho skupinu, aby se vzdala jejich válečného potenciálu, včetně raketového arzenálu financovaného Íránem, který, jak Izrael neustále varuje, vytváří neustálou hrozbu.

Nasrallův projev byl vysílán živě na velké obrazovce v jižní čtvrti Bejrútu.

Tento teroristický vůdce tvrdil, že jeho skupina bude reagovat na jakýkoli útok Izraele.

Konkrétně Nasrallah uvedl, že i přes skutečnost, že má židovský stát „velkou armádu, vyspělé letectvo a jaderné zbraně, (Izrael) nemůže zvládnout počet raket, které Hizballáh má,“ uvedl Times of Israel.

Nasrallůva vyjádření přicházejí na pozadí izraelských varování libanonské vládě, že pokud nepodnikne kroky k potlačení výroby raket této teroristické skupiny, Izrael na tuto vojenskou hrozbu odpoví silou.

Izrael údajně vyslal svůj pořadavek libanonským představitelům prostřednictvím mediátora.

10.11.2018 05:48 Daniel Žingor167Zdroj: World Israel News

Klíčová slova