Praha Jeruzalém

Předseda vlády a ministr obrany dali údajně najevo, že zahájí těžkou odvetu za 300 raket vypálených na Izrael. Bezpečnostní kabinet jedná.

Autor: Gary Willig, 12/11/18 20:59 místního času

Setkání premiéra Benjamina Netanjahuea, ministra obrany Avigdora Libermana a nejvyššími představiteli armády, v reakci na vypálení více než 300 raket z pásma Gazy ovládaného Hamásem, trvalo více než čtyři hodiny.

Politický zdroj uvedl, že „při konzultacích předsedy vlády s vedením armády byla učiněna operativní rozhodnutí.“

Zítra se bezpečnostní kabinet setká, aby probral další vývoj eskalace v Gaze. Podle uvedeného zdroje IDF dostala zelenou k zahájení tvrdé odvety proti Hamasu a dalším teroristickým skupinám v Gaze.

Rozhodnutí přichází v době, kdy se zprostředkovatelé OSN a Egypta pokoušeli obnovit klid a přesvědčit Hamas, aby raketové útoky zastavil. Přes veškeré jejich úsilí, rakety dál na Izrael dopadají.

IDF v reakci na pokračující raketové útoky zasáhla v Gaze zhruba 70 cílů.

Rozhlasový mluvčí IDF Brigádní generál Ronen Manelis varoval: „Hamas vede pásmo Gazy ke zničení a v nadcházejících hodinách pocítí intenzitu reakce IDF. Zatím jsme útočili na širokou škálu cílů. Vojenské jednotky, vojenské objekty a pozorovací stanoviště. Pokus o to, abychom zasáhli civilisty je pro nás nepřijatelný, budeme i nadále reagovat silou.“

12.11.2018 22:52 Daniel Žingor168Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova