Praha Jeruzalém

40-letý muž zabit, 40-letá žena v kritickém stavu – raketa zasáhla obytnou budovu v Aškalonu.

Elad Benari, 13/11/18 00:33 | aktualizováno: 03:58

40-letý muž byl zabit a 40-letá žena byla kriticky zraněna v pondělí večer, když raketa z Gazy zasáhla obytnou budovu v Ashkelonu.

Navíc 40-letý muž utrpěl střední a devět dalších lehká zranění. Magen David Adomovou paramedici evakuovali do nemocnice Barzilai.

Paramedik MDA Eyal Chen řekl: „Po dopadu rakety jsme oblast prohledali, hasičská jednotka se vlomila do jednoho bytu, který byl zamčený a tam jsme našli 60letou ženu, která byla v bezvědomí zasažená výbuchem s vícečetnými poraněníni. Ošetřili jsme ji, napojili na umělé dýchání a evakuovali ji do zdravotního střediska Barzilai v kritickém, ale stabilizovaném stavu. „

„MDT EMT a záchranáři, kteří byli s námi na místě, poskytli lékařské ošetření dalším 6 zraněným od šrapnelu nebo inhalace kouře z požáru, který vypukl ve dvoře budovy a další 3 trpí příznaky stresu. Všichni zranění byli evakuováni do zdravotního střediska Barzilai v Aškelonu,“ dodal.

Od pondělního odpoledne vypálili teroristé z Hamasu více než 300 raket na komunity v okolí Gazy, Sderotu, Ashkelonu, Netivotu a Be’er Shevy.

Při jednom incidentu byl těžce zraněn voják IDF protitankovou raketou, kterou vystřelili teroristé na autobus v Sha’ar Hanegev.

V návaznosti na eskalaci oznámilo velitelství frontu, že školy budou v úterý v okolí centralního Negevu, Lachishe a Gazy uzavřeny. Třídy se také neotevřou v Beer Shevě a Ashdodu.

Vzhledem k bezpečnostní situaci se ministr vnitra Aryeh Deri rozhodl odložit odchod ředitele Regionální rady Hof Ashkelon, který měl proběhnout v úterý.

13.11.2018 07:06 Daniel Žingor234Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova