Praha Jeruzalém

Vysoký íránský představitel prohlásil, že nedávný raketový příval zaslaný Hamasem zničil izraelské sny o normalizaci vztahů s arabskými státy.

Autor: Elad Benari, 18/11/18 05:53

Nedávný raketový příval Hamasu zničil izraelské sny o normalizaci vztahů s arabskými státy, řekl v sobotu podle i24news poradce iránského předsedy parlamentu.

„Tyto raketové zásahy Hamasu ukazují, že normalizace arabsko-izraelských vztahů, prohlášení Quds (Jeruzaléma) hlavním městem Izraele a „Dohoda století“ prosazovaná USA jsou sny, které se nestanou pravdou a sionistický režim jich nedosáhne,“ řekl Hossein Amir-Abdollahian.

Plán amerického prezidenta Donalda Trumpa pro mír na Středním východě „reálně existuje jen na papíře,“ argumentoval Abdollahian.

Od nedělní noci až do úterního odpoledne vypálili teroristé z Gazy na jižní Izrael téměř 500 raket a minometných granátů. Během raketových a minometných útoků bylo zasaženo několik soukromých domů, jeden civilista byl zabit a více než 50 jich bylo zraněno.

IDF odpověděla útoky na vícepodlažní budovy Hamasu používané pro teroristické účely.

Abdollahian vyhrožoval Izrael i v minulosti, včetně minulého měsíce, kdy řekl, že Írán smete Tel Aviv a Haifu ze zemského povrchu, pokud Izrael „provede třeba jen tu nejmenší chybu“ proti Islámské republice.

Začátkem tohoto roku organizoval Abdollahian festival, nazvaný „Mezinárodní festival přesýpacích hodin“, kde se slavilo to, co nazval „nevyhnutelným zhroucením sionistického režimu Izraele“.

18.11.2018 06:20 Daniel Žingor463Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News