Praha Jeruzalém

Návrh zákona senátora Texasu by uvalil sankce na ty představitele PA, kteří poskytují finanční odměny za teroristické útoky.

Autor: Elad Benari, 21.12.2018 3:36

Republikánský senátor za Texas Ted Cruz ve čtvrtek představil Zákon O ukončení teroristických palestinských plateb z roku 2018.

Návrh zákona by uvalil sankce proti těm představitelům Palestinské samosprávy, kteří by poskytli finanční odměny za palestinské arabské teroristické útoky a to do 90 dní od takového poskytnutí.

„Palestinští teroristé za posledních několik měsíců zranili nebo zabili více než tucet Izraelců, včetně 45letého amerického Izraelce Ariho Fulda,“ uvedl Cruz ve svém prohlášení.

„Palestinská vláda každoročně poskytuje stovky milionů dolarů, které odměňují takové teroristy a jejich rodiny a podněcují tak ke stále většímu násilí. Je na čase, aby Kongres přímo sankcionoval ty palestinské představitele, kteří řídí programy, které tyto odměny poskytují, „dodal.

Začátkem tohoto roku schválil Senát USA Zákon Taylora Forceho, který snižuje pomoc PA do té doby, dokud bude PA vyplácet renty teroristům. Tento zákon byl pojmenován po veteránovi americké armády Tayloru Forcem, který byl zavražděn při útoku nožem v Jaffě.

Tento zákon se vztahoval na předsedu PA Mahmúda Abbáse a opakovaně ho vyzýval k zastavení plateb teroristům a jejich rodinám.

Abbás nadále zdůrazňuje, že „rodiny mučedníků budou i nadále přijímat příspěvky v plné výši.

V nedávném projevu Abbas řekl, že pokračující platby PA teroristům jsou „červenou čárou“, která nebude překročena za žádných okolností.

„Platby mučedníkům jsou naší červenou čárou. Je na nás vyvíjen veliký nátlak, ale tady nebudeme dělat žádné kompromisy a nevzdáme se, peníze k nim půjdou a to za jakýchkoli okolností,“ řekl Abbás v projevu na Řídícím výboru PLO v říjnu.

22.12.2018 04:20 Daniel Žingor163Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova