Praha Jeruzalém

Otec padlého vojáka IDF říká, že vláda porušila „dohodu“ mezi armádou a vojáky tím, že se nedokázala vrátit ostatky jeho syna.

Od: Arutz Sheva, 30.12.2018 19:30

Při příležitosti talmudického aktu na počest jeho syna Hadara a druhého padlého vojáka Orona Shaula, promluvila Arutz Sheva s Simhou Goldinem, otcem padlého vojáka IDF Hadara Goldina. Akce, které se účastnili náboženští vůdcové a další studenti Talmudu, byla konána v naději, že přivede vojáky zpátky do Izraele a přivede boj, který je vrátí domů.

Hadar a Oron byli oba zabiti během operace Ochranné ostří před čtyřmi a půl roky v létě roku 2014. Pozůstatky obou vojáků jsou od jejich smrti drženy teroristickou organizací Hamas v Gaze.

„Je to velmi zajímavé místo pro vedení, pro nábožensky smýšlející lidi“ řekl Goldin směrem k studiu Talmudu na památku padlých vojáků. „Jsou to židovská mitzvah (přikázání), židovská víra. Izraelská přikázání. „

„Všichni jsou s Goldinovými a Šaulovými rodinami, aby přivedli naše děti k pohřbu v Izraeli,“ vysvětloval Goldin.

Když byl dotazován na to, že předseda vlády nedokázal zajistit návrat ostatků vojáků po celé jeho volební období, řekl Goldin: „(Netanjahu) má nyní čas to napravit. Každý vůdce v Izraeli, jakýkoli vůdce, náboženský vůdce, jakýkoli premiér, musí vědět, že když je válka a oni berou vojáky do války, musí je vrátit zpět.

„V našem případě byla tato víra porušena. Tato vláda, příští vláda, jakékoli vedení, musí napravit tuto dohodu mezi vojáky, mezi rodinami vojáků a armádou. To je role Benjamina Netanjahua, role jakéhokoli vedení.“

Na otázku, zda si myslí, že se věci po téměř pěti letech změní, Simha Goldin odpověděl, že nepochybuje o tom, že se věci změní.

„Teď mluvíme s náboženským vedením. Rabbim Hesderu (Izraelský program, který spojuje Yeshivu a vojenskou službu). Jejich studenti, jejich děti jdou do armády.

„Musí to napravit ještě před další válkou.“

31.12.2018 05:48 Daniel Žingor161Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova