Praha Jeruzalém

Nejmenovaná mešita v Londýně souhlasila s pořádáním výstavy o holocaustu, která byla zrušena jinou mešitou kvůli protestům muslimů.

Autor: Cnaan Liphshiz, JTA, 15.1.2019 16:49

Nejmenovaná mešita v Londýně souhlasila s pořádáním výstavy o holocaustu, kterou zrušil jiný muslimský svatostánek kvůli protestům členů této víry, uvedli aktivisté.

Nové místo se drží v tajnosti z obavy, aby se neopakovala kampaň, která vedla k zrušení výstavy v mešitě Golders Green začátkem tohoto měsíce, řekl Fiyaz Mughal ze skupiny řešící dialog mezi vyznáními Faith Matters v rozhovoru pro The Jewish News.

Mešita Golders Green zrušila, bez udání důvodu, výstavu s názvem „Miluj bližního svého“ o Albáncích, kteří zachránili Židy během holocaustu. Storno akce následovalo po novinářských výzvách na webových stránkách muslimské komunity, aby protestovali nad skutečností, že výstavu vytvořilo Yad Vashem, izraelské muzeum holocaustu.

„Naštěstí se v Redbridge koná výstava o muslimech, kteří zachraňovali Židy,“ řekl Mughal. „V této čtvrti Londýna je odváděna fantastická práce“, dodal.

Nezávisle na tom uvedla Poslanecká sněmovna britských Židů, že příští měsíc uspořádá tuto výstavu u příležitosti setkání s albánským velvyslancem ve Velké Británii Qirjako Qirkoem.

16.01.2019 02:47 Daniel Žingor175Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova