Praha Jeruzalém

Spojené arabské strany napadly novou video kampaň Otzma Yehudita jako „šílené a vražedné video“ a vyzývají Netanjahua, aby odstoupil.

Autor: Mordechai Sones, 3.3.2019 18:42

Spojené arabské strany zuří nad novou video kampaní, kterou vyprodukovala strana Otzma Yehudita, která protestuje proti legislativnímu svazování rukou vojáků IDF čelícím teroristickým útokům.

„Dnes jsme byli informováni o šíleném a vražedném videu vytvořeném extrémní pravicí vedenou premiérem Netanjahuem,“ uvedlo prohlášení, které spojilo kampaň Otzma Yehudita s premiérem Netanjahuem.

„Video podněcuje proti arabským občanům a dává svolení k tomu, aby byla prolévána jejich krev,“ tvrdí Spojené arabské strany. „Netanjahu se zoufale pokouší zachránit svoji autoritu potácející se před korupčním skandálem tím, že ospravedlní Kahanovu rasistickou doktrínu a její následovníky.

„Předseda vlády, který se stal patronem krvežíznivých agitátorů a rasistů, je zodpovědný za toto divoké podněcování a musí rezignovat,“ dodávají.

Ve videu, které od minulé noci strana Otzma Yehudita distribuovala po sociálních sítích (přes Whatsapp a Telegram…) je terorista, který se snaží přiblížit k útoku nožem na vojáka.

Jak se voják připravuje střílet, je konfrontován s hlasem právníka z kanceláře generálního vojenského prokurátora, který přichází s metrem a zabraňuje tomu, aby voják vystřelil. Najednou vstoupí advokát Itamar Ben-Gvir, který instruuje vojáka, aby vystřelil, protože jde o akt sebeobrany a slibuje změny v situaci vojáků, kterým musí v těchto případech čelit.

04.03.2019 06:02 Daniel Žingor239Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova