Praha Jeruzalém

Palestinská samospráva tvrdí, že se vojáci IDF „pokoušeli zavraždit“ dva palestinské Araby kvůli automobilové nehodě způsobené povětrnostním vlivem.

Autor: Dalit Halevi, 4.3.2019 23:12

Voják IDF, který byl vážně zraněn při útoku v pondělí ráno a důstojník pohraniční stráže, který byl lehce zraněn při stejném útoku, zabili dva palestinské Araby a třetího zranili, informovala palestinská Wafa.

Při útoku vozidlo vezoucí tři palestinské Araby vrazilo do vozidla vezoucího vojáky IDF. Vojáci, kteří byli zraněni, na teroristy vystřelili, dva z nich zabili a třetího zranili.

Podle Wafa nebylo najetí teroristickým útokem, ale spíše autonehodou způsobenou nepříznivými povětrnostními podmínkami.

„V pondělí v ranních hodinách Amir Daraj, Yousouf al-Ankawi a Haitham Alkam byli, po dokončení své práce ve městě Beitunia, západně od Ramalláhu, ve svém soukromém vozidle, na cestě do Kafr Nammi, takže mohli pokračovat do svých vesnic, které se nacházejí poblíž,“ píše Wafa.

„V nebezpečné zatáčce u vjezdu do vesnice a kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám a husté mlze dostalo auto smyk a náhle na ně okupační vojáci, kteří byli na místě, začali střílet. (Vojáci) neváhali a zabili Amíra z Kafry Kharbatha al-Misbah, Yousoufa z Beit Siry a těžce zranil Haithama z Kafr Safy.“

Wafa také citovala představeného Rady Namím, který incident označuje za „popravu“.

05.03.2019 02:55 Daniel Žingor215Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News