Praha Jeruzalém

Terorista, který zavraždil vojáka, zranil při dalším útoku dva Izraelce, byl při útoku postřelen, ale podařilo se mu uniknout.

Autor: Kobi Finkler, 17.3.1919 19:20

Terorista zodpovědný za nedělní dvojitý útok v Samaří, včetně jednoho smrtelného v Ariel Junction, byl při svém běsnění postřelen, přesto se mu podařilo utéct.

V neděli ráno se palestinský arabský terorista, který se schovával v ilegálním arabském obchodě u vchodu do izraelského města Ariel v Samaří, přiblížil k 19letému vojákovi IDF Gal Keidanovi a bodl ho nožem. Druhý voják stojící vedle Keidana údajně během útoku nevystřelil.

Terorista pak vzal jeho zbraň a Keidana, před zahájením palby na izraelské civilisty a bezpečnostní patrolu na křižovatce, střelil. Pak odjel v ukradeném autě a zasáhl dalšího vojáka IDF několik kilometrů západně od Arielu.

Podle předběžného vyšetřování izraelské armády, se během počátečního útoku na křižovatce v Arielu, podařilo veliteli jednotky nasazené na křižovatce zahájit na teroristu během útoku palbu a zranil ho. Zdá se však, že poranění teroristy bylo lehké a že se mu podařilo ze scény uprchnout a ve svém běsnění poté, co přijel na křižovatku v Gitai Avisaru, pokračovat.

Terorista unikl v autě, které jeho řidič opustil poté, co na něj začal terorista střílet.

IDF ve vyšetřování útoků pokračuje a zkoumá několik nezodpovězených otázek, včetně toho, proč voják, který stál vedle Keidana, nezačal během útoku střílet.

Vyšetřovatelé IDF také zkoumají, proč jednotka, která byla nasazena na křižovatce v Arielu, neoznámila útok vojákům v Gitai Avisaru, aby je před teroristou varovala.

Izraelští bezpečnostní služby pokračují v pátrání po teroristovi, který stále zůstává na svobodě.

18.03.2019 04:43 Daniel Žingor162Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News