Praha Jeruzalém

Zpráva Mullerovy komise údajně odhalila, že Michael Flynn svědčil o tom, že se Trumpův tým pokoušel zabránit rezoluci OSN ještě před jeho nástupem do funkce.

Od: Arutz Sheva, 18.4.2019 19:03

Izraelský pohled na věc: Zpráva Mullerovy komise, která zkoumala účast Ruska na prezidentských volbách v USA, ukázala, že Donald Trump pracoval na boji proti protizraelskému předsudkům v OSN ještě předtím, než vstoupil do Bílého domu.

Podle zprávy Baraka Ravida pro zpravodajství Channel 13 Trump, jeho poradce Jared Kushner a bývalý poradce pro národní bezpečnost Michael Flynn v prosinci 2016, spolupracovali s několika zahraničními vládami, aby zabránili rezoluci Rady bezpečnosti odsuzující židovskou přítomnost nad tzv. Zelenou linií,

Flynn během svého výslechu před FBI řekl, že Trump a jeho tým vnímali zmařené rozhodnutí jako podstatnou záležitost. Flynn svědčil, že Kushner vedl tým, který se snažil zdržovat hlasování v Radě bezpečnosti, nebo ho úplně zmařit.

Flynn také řekl, že je zodpovědný za pokusy přesvědčit Rusko v OSN, aby odložilo hlasování nebo hlasovalo proti návrhu na odsouzení židovské přítomnosti v Judeji a Samaří.

Redigovaná verze Mullerovy zprávy byla vydána generálním prokurátorem Williamem Barrem ve čtvrtek.

19.04.2019 06:04 Daniel Žingor135Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova