Praha Jeruzalém

Jonathan Pollard se ptá, jak moc se izraelská vláda stará o své občany, pokud se za víc než 30 let nepostaral, aby byl propuštěn.

Od: Arutz Sheva, 21.5.2019 16:18

Jonathan Pollard kritizuje izraelskou vládu za to, že neudělala dost, aby zajistila jeho propuštění.

Pollard, který je už 30 let ve vězení za špionáž pro Izrael, řekl v úterý v rozhovoru pro Chanel 12 News, že je Izraelem a řešením svého případu a případu své ženy zklamaný .

„Pokud se nestaráte o někoho, jako jsem já – někoho, kdo strávil 30 let ve vězení pro Izrael a lid Izraele, jak moc zájmu potom ve skutečnosti cítíte, ukazujete nebo projevujete vůči komukoli v naší zemi … od vojáků po naše civilisty? “ Ptal se Pollard.

Ministryně spravedlnosti Ayelet Shakedová v březnu uvedla, že v zákulisí pracuje na tom, aby mohl Jonathan Pollard emigrovat ze Spojených států do Izraele.

„Já jako ministryně spravedlnosti a Netanjahu jako premiér jsme v posledních letech vynaložili veliké úsilí, abychom mu umožnili přestěhovat se do Izraele,“ řekla Shakedová na předvolebním setkání pro hnutí nábožensky záložených kibuců.

„Právě se pokoušíme dosáhnout zkrácení doby výkonu trestu odnětí svobody, který si musí ve Spojených státech odsedět. Pokud to někdy skončí, bude to určitě radostné a žádoucí.“

Shakedová odmítla přesně specifikovat, jaké kroky vůči Pollardovi podnikla. „Nebudu to podrobně rozebírat, ale na tomto problému pracujeme a doufám, že jednoho dne uspějeme. Snažíme se o to už několik let.“

22.05.2019 07:47 Daniel Žingor227Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News