Praha Jeruzalém

Syrská média inforují o leteckém útoku na leteckou základnu T-4 v Homsu. Představitelé syrské armády tvrdí, že šlo o izraelský útok.

Autor: Elad Benari, 3.6.2019 00:18

Syrská média v neděli večer informovala, že se letecká základna T-4 v Homsu dostala pod palbu „nepřátelských raket“.

Oficiální syrská tisková agentura SANA informovala, že systémy protivzdušné obrany země zasáhly proti řadě raket, které byly na základnu vypáleny.

Syrská organizace pro lidská práva založená v Británii oznámila, že při izraelském útoku na leteckou základnu, na které jsou umístěny sklady íránských zbraní a jejich základny, bylo zabito nejméně pět lidí a tři byli zraněni.

Podle organizace byla zničena skladiště raket íránských revolučních gard a jedno vozidlo.

V noci na neděli napadla IDF, v reakci na odpálení dvou raket ze syrského území na Hermon na severu Golanských výššin, množství vojenských cílů v Sýrii.

Mluvčí IDF prohlásil, že izraelská letadla a helikoptéry zaútočily na řadu vojenských cílů patřící syrské armádě, včetně dvou dělostřeleckých baterií, řady pozorovatelských a zpravodajských míst na Golanských výšinách a protivzdušné obrany SA-2.

Syrská organizace pro lidská práva (opoziční organizace prvotně působící v Británii), uvedla, že tyto izraelské útoky za sebou zanechaly 10 mrtvých – tři syrské vojáky a sedm zahraničních bojovníků.

03.06.2019 05:37 Daniel Žingor125Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova