Praha Jeruzalém

Američané se zaměřili na íránské počítače a systémy odpovědné za raketové útoky.

Od: Arutz Sheva, 22.6.1919 23:59

USA provedly kybernetický útok ve čtvrtek v noci, bezprostředně poté, co Írán sestřelil americký dron, uvedl Washington Post.

Podle Washington Post, byly cíli kyberútuku počítače a systémy zodpovědné za raketové napadení dronu. Kyberůtok byl plánován týdny, ne-li měsíce, ale do pohybu byl uveden až po útoku na dva ropné tankery z počátku tohoto měsíce.

Bílý dům a americké kybernetické velení odmítly žádost Washington Post o jejich vyjádření, ale mluvčí Pentagonu Elissa Smithová řekla: „Kvůli politickým aspektům a pro operační bezpečnost se k kyberprostorovým a zpravodajským operacím, ani k jejich plánování nevyjadřujeme.“

Ve čtvrtek The New York Times oznámily, že americký prezident Donald Trump v odplatě za sestřelení amerického dronu schválil vojenský útok proti Íránu, následně ho ale odvolal.

„Naše letadla byla ve vzduchu a směřovala na 3 různá místa, když jsem se zeptal, „kolik lidí zemře?“ „150 pane,“ odpověděl generál, 10 minut před úderem jsem to zastavil, nebylo by to přiměřené v poměru k sestřelení bezpilotního dronu,“ řekl Trump v pátek.

23.06.2019 02:29 Daniel Žingor141Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova