Praha Jeruzalém

Syrská protivzdušná obrana sestřelila jižně od hlavního města několik raket. Jsou hlášeni čtyři mrtví, včetně jednoho dítěte.

Autor: Elad Benari, 1.7.2019 3:22

Syrská státní televize v neděli večer oznámila, že jejich systém protivzdušné obrany sestřelil jižně od Damašku několik raket.

Syrský vojenský zdroj uvedl, že systém protivzdušné obrany byl aktivován v reakci na izraelské letecké útoky pocházející z libanonského vzdušného prostoru.

Oficiální syrská tisková agentura SANA uvedla, že při útoku byli zabiti čtyři lidé, včetně jednoho dítěte, a několik dalších osob bylo zraněno.

Podle této zprávy rakety mířily na okraj syrského hlavního města a města Homs.

Televize Al-Mayadeen napojená na Hizballáh uvedla, že jedním z cílů napadených raketami byl al-Kisswa, který byl, podle zahraničních zpráv, Izraelem už několikrát napaden, protože se v něm údajně nachází íránské sklady.

Syrská organizace pro lidská práva oznámila, že útoky byly provedeny letectvem a námořnictvem.

Podle jejich zpráv útoky směřovaly na syrskou armádu, íránské milice a Hizballáh na předměstí Damašku a Homsu. Bylo také hlášeno, že v oblasti Damašku bylo napadeno nejméně deset cílů.

I před několika týdny informovaly syrské sdělovací prostředky o tom, že jejich protivzdušná obrana zachytila řadu raket odpálených z Izraele na jižní Sýrii.

Podle těchto zpráv byl tehdy izraelský útok zaměřený na město Tell al-Hara z regionu Daraa, což je oblast považovaná za strategický bod s výhledem na Golanské výšiny.

Tehdy prý při útoku nedošlo k žádným zraněním, ale byly způsobeny škody na budovách. Kromě toho Sýrie tvrdila, že Izrael použil technologické prostředky k narušení jejich radarových systémů.

01.07.2019 05:26 Daniel Žingor166Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova