Praha Jeruzalém

Židovská popová zpěvačka odvrací kritiku chování svých dětí u památníku holocaustu v Berlíně.

Autor: Josefin Dolsten, JTA, 17.7.2019 7:18

Pink se postavila za fotografii svých dětí v berlínském památníku holocaustu, kterou sdílela na sociálních sítích.

Židovská popová zpěvačka, jejíž skutečné jméno je Alecia Beth Moore, sdílela fotky na Instagramu ze svého nedělního výletu do německého hlavního města. Jedna z fotek: „Z Berlína, Miluju tě“ ukazuje její dvě malé děti, které běží mezi velkými kamennými bloky tvořícími obrovský pomník.

Někteří z komentátorů uvedli, že bylo jejich chování známkou neúcty na pietním místě. V reakci na to zpěvačka v pondělí zakázala komentáře ke svým příspěvkům.

„Ohledně všech těchto komentářů; tyto dvě děti jsou Židé, stejně jako já a celá moje rodina z matčiny strany,“ napsala. „Ta, co tu fotku udělala, věřila, že děti, jsou děti, a pro mne je to oslava vítězství života nad smrtí. Prosím, nechte si svou nenávist a odsuzování pro sebe.“

Pink mluvila o své židovské identitě i po krajně pravicovém shromáždění v Charlottesville ve Virginii v roce 2017, které se stalo smrtelným.

„Je neuvěřitelné sledovat pochod neonacistů v roce 2017, zatímco jsem já, Židovka, hlavním lákadlem celé té show v Berlíně, kde on sám postavil tyto tunely,“ napsala v té době s odkazem na tunely postavené Hitlerem vedoucí k Waldbühne – amfiteátru, kde vystupovala.

18.07.2019 08:32 Daniel Žingor690Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova