Praha Jeruzalém

Podle zprávy ze syrských médií Izrael ve čtvrtek odpoledne zaútočil na Quneitru.

Od: World Israel News; 1. srpna 2019

Syrská tisková agentura SANA ve čtvrtek informovala, že Izrael kolem 14:00 místního času odpálil raketu na západní část provincie Quneitra.

Raketa zacílila na Tal Braiqu v Rasm al-Sadd, což je na západní část města Quneitra. Není známo, zda byla raketa odpálena ze země nebo z letadla.

Pokud je zpráva přesná, je pro Izrael neobvyklé provádět takovéto útoky během dne.

Saúdský zpravodajský kanál Al Majd Hadith uvedl, že k úderu došlo poté, co byly v oblasti spatřeny pohyby bojovníků Hizballáhu.

Tal Braiqa je známá jako oblast, kde jsou aktivní Hizballáh a přítomní íránští poradci. Je to jedno ze syrských míst, kde se Írán pokouší vybudovat vojenskou infrastrukturu, včetně odposlechových středisek pro sledování aktivit izraelské armády na Golanských výšinách, psaly Ynet news.

Minulý týden SANA informovala, že izraelské letectvo zahájilo útok na oblast Tel al Hara v okrese Dara’a v jižní Sýrii. K tomuto útoku došlo v časných ranních hodinách.

Zprávy začátkem tohoto týdne uvedly, že Izrael provedl útok na íránské cíle v Iráku, což naznačuje, že židovský stát rozšiřuje oblast, v rámci které je ochoten operovat.

02.08.2019 05:29 Daniel Žingor183Zdroj: World Israel News

Klíčová slova