Praha Jeruzalém

50 lidí demonstrovalo před Hadassahskou nemocnici, kde je léčen vůdce teroristické buňky, která při bombovém útoku zavraždila Rinu Shnerbovou.

Autor: Gary Willig, 1.10.2019 19:35

Asi 50 lidí úterý večer demonstrovalo před nemocnicí Hadassah na hoře Scopus, kde je léčen terorista, který zavraždil Rinu Šnerbovou, a protestovali proti vyslýchacím metodám Shin Bet. Dav zpíval arabské slogany. Jeden protestující byl zatčen.

Samar Mina Salim Arabid byl identifikován jako hlava teroristické buňky. Ta minulý měsíc provedla bombový útok na Dolev Spring, při němž zemřela sedmnáctiletá Rina Shnerbová.

Arabid byl zajat minulý týden spolu s dalšími dvěma členy jeho skupiny. Všichni tři teroristé jsou členy teroristické organizace Lidové fronty za osvobození Palestiny (PFLP).

Poté, co Shin Bet dostala informaci, že Arabid vlastní výbušné zařízení, a že má informace o stále fungující teroristické infrastruktuře, jejíž součástí byl, byl během výslechu zbit. Shin Bet uvedla, že tento výslech „zabránil střelbě, bombovým útokům a únosům“.

Byl vážně zraněn a následně převezen do nemocnice Hadassah.

Šéf politické sekce Hamasu Ismail Haniyeh zbití Arabida odsoudil a včera pohrozil, že Izrael „zaplatí za své zločiny proti vězňům.“

02.10.2019 06:01 Daniel Žingor153Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News