Praha Jeruzalém

Premiér se, po rozhodnutí generálního prokurátora ho obžalovat, zavázal, že z postu předsedy vlády neodstoupí.

Od: Arutz Sheva, 21.11.2019 21:00

Předseda vlády Benjamin Netanjahu ve čtvrtek zareagoval na rozhodnutí generálního prokurátora obvinit ho z podplácení, podvodu a porušení důvěry.

„Velmi si vážím izraelských soudních orgánů. Získali si celosvětové uznání a to oprávněně. Ale člověk by musel být slepý, aby neviděl, že se s policií a státním zastupitelstvím děje něco, co je velmi špatně,“ uvedl Netanjahu.

„Dnes vidíme pokus o vládní převrat proti premiérovi za pomoci nepravdivých obvinění, v procesu, který mě špiní a neobjektivního vyšetřování.“

„Dal jsem svůj život za stát. Bojoval jsem za něj a byl za něj zraněn.“

„Generální prokurátor zveřejnil konečné obvinění spěšně v této nejcitlivější době. Prvotní obžaloba byla zveřejněna také během voleb.

Načasování tohoto rozhodnutí tento právní proces vedený proti mně zpochybňuje. Potřebujeme orgány činné v trestním řízení, kterým může veřejnost důvěřovat. Pokroucené vyšetřování vedené proti mně vedlo k novým zločinům – to je pro mě a pro Izrael hanebností.“

„Policie si je vědoma, že ztratila důvěru veřejnosti,“ uvedl Netanjahu a dodal, že generální prokurátor Avichai Mandelblit ustoupil tlaku státního zástupce Shai Nitzana.

„Neodstoupím,“ řekl Netanjahu. „Nadále povedu naši zemi.“

22.11.2019 05:29 Daniel Žingor179Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova