Praha Jeruzalém

Mluvčí kabinetu PA uvedl, že už druhý den po sobě nebyly zaznamenány žádné nové případy koronaviru.

Autor: Dalit Halevi, 1.4.2020 5:08

Ibrahim Milhem, oficiální mluvčí kabinetu Palestinské samosprávy (PA), v úterý uvedl, že za poslední den nebyly zaznamenány žádné nové případy koronaviru.

Všech 522 testů provedených v Ramalláhu a Betlémě za posledních 24 hodin se vrátilo negativních, dodal. To znamená druhý po sobě následující den, ve kterém nebyly na územích kontrolovaných PA zaznamenány žádné nové případy koronaviru.

Milhem poznamenal, že všichni obyvatelé vracející se z Jordánska, musí podstoupit testování a budou na hraničním přechodu zdrženi, dokud se nevrátí jejich výsledky. Následně bylo ve všech případech nařízeno zůstat po dobu 14 dnů v domácí karanténě.

V neděli byly v Hebronu objeveny dva nové případy nákazy koronavirem, čímž se celková hodnota v PA v té době zvýšila na 108.

Podle Kan 11 News se PA v důsledku dvou případů v Hebronu rozhodla od pondělí zavřít město. Během uzavření budou všechny přístupové trasy do města blokovány a nikdo nebude mít povolen vstup ani výstup.

V posledních dnech se v PA vyskytly obavy z možného rychlého šíření viru. Minulý týden se vedoucí kabinetu PA Mohammad Shtayyeh setkal s vedoucími představiteli bezpečnosti PA a ministry zdravotnictví, aby zvážili další opatření k omezení šíření koronaviru.

01.04.2020 04:44 Daniel Žingor186Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova