Praha Jeruzalém

Mluvčí policie Hamásu v Pásmu Gazy, Islam Šahwan, v pondělí řekl, že se izraelská zpravodajská služba pokouší „zničit“ mladou generaci tím, že v Gaze šíří žvýkačky, které zvyšují sexuální touhu.

Podle Šahwana se policii dostaly do rukou žvýkačky, které zvyšují sexuální touhu, které se do Gazy  dostaly přes hraniční přechody. Palestinský drogový dealer se prý přiznal, že prodával produkty, které zvyšovaly chuť na sex. Údajně je získal z izraelských zdrojů přes přechod Karni.

V souvislosti s případem bylo zatčeno několik podezřelých.

Aféra vyšla na světlo, když si jeden z Palestinců začal stěžovat, že jeho dcer žvýkala výše zmíněnou žvýkačku a objevily se u ní zvláštní vedlejší účinky.

Šahwan dokonce tvrdí, že příslušníci izraelské zpravodajské služby podporují palestinské dealery, aby žvýkačky zdarma šířili.

„Izraelci chtějí těmito produkty zničit palestinskou sociální infrastrukturu a poškodit mladou generaci šířením drog a sexuálních stimulantů,“ řekl Šahwan. Šahwan nicméně poznamenal, že se drogy dostávají do Gazy přes tunely mezi Gazou a Egyptem.

14.07.2009 00:00 6