Praha Jeruzalém

Antisemitismus je chloroformem západního svědomí. Umrtvuje naši morálku.

Autor: Giulio Meotti, 30.11.2018 6:54

Polovina britských Židů přemýšlí o emigraci. Anketa nedávno ukázala, že by obzvlášť velmi rychle opustilli Británii, kdyby Jeremy Corbyn vyhrál příští volby, tentýž Corbyn, jehož „přátelé“ za jeden jediný den vypálili proti Izraeli 460 raket.

Nepovažujte to za nerealistický scénář, zejména při zemětřesení těsně před Brexitem. Kdo by v roce 1933 řekl, že Německo, zemi Goetha, ovládne melancholický, zkrachovalý a incestní rakouský malíř pokojů? Takže zítra můžeme být v Anglii svědky příchodu nějakého druhu červené svastiky. A to by byla existenční hrozba nejen pro britské Židy, ale pro všechny svobodné muže a ženy.

Není náhoda, že antisemitismus šokoval Spojené království, zemi, která neměla žádné ghetta ani plynové komory a deportace, právě v okamžiku nejdramatičtější politické existenční krize. Totéž platí pro Německo, kulturně nemocnou část Evropy.

Angela Merkelová vyvíjí tlak na některé evropské země, jako je Rumunsko, aby nepřesunovaly své velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma. Možná by měl Izrael přesunout své velvyslanectví v Německu z Berlína do Bonnu, kde bylo během studené války.

Němci jsou hospodářští obři a morální trpaslíci.

Sigmar Gabriel, bývalý německý ministr zahraničí a vůdce sociálních demokratů v koaliční vládě s Angelou Merkelovou, se nedávno v Teheránu setkal s Ari Larijaniem, který uvedl, že jeho země (Írán) má „odlišné pohledy na holocaust“. Na této schůzce s Gabrielem a německými podnikateli byl přítomen také Hossein Amir-Abdollahian, ředitel Parlamentu pro mezinárodní záležitosti – člověk zodpovědný za podporu palestinských teroristických skupin. Skupin jako Hamas a Islámský džihád.

Gratulujeme, pokrytectví německého výběru!

Antisemitismus je chloroformem západního svědomí. Umrtvuje naši morálku. Odhaluje současnou západní kulturní nemoc.

Mocnosti  západu se během První světové války dopustily kolektivní sebevraždy. Na francouzském prezidentském setkání v Paříži na připomínku roku 1918 se francouzský prezident Emmanuel Macron v logice protiamerického směřování odvolal na evropskou armádu (nyní se o ní diskutuje i v Německu, v zemi, která nepřispívá do NATO).

Druhým aktem tohoto kolektivního představení byl holocaust. Nyní jsme uprostřed „nízkého a nečestného desetiletí“, o kterém psal  W.H. Auden. Pro mě toto zhroucení se zevnitř nebude nic překvapivého. Pomalý postupný rozklad společnosti, pohodlné a lhostejné dekadence.

Pod váhou radikálního islámu, ale především naší děsivé nekonzistence, se Západ rozpustí jako sníh v létě. Antisemitismus je známkou tohoto úpadku.

02.12.2018 10:14 Daniel Žingor413Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova