Praha Jeruzalém

Palestinští Arabové jsou využíváni a důkazem je neexistující pozornost, kterou reportéři věnovali jejich protestům v uplynulých týdnech.

Autor: Giulio Meotti

Jsme zvyklí nazývat západní stoupence palestinských Arabů „užitečnými idioty“, ty, kteří se dobrovolně pustili na moře pro-palestinské propagandy. Mohli bychom ale přehodnotit role. Je dobře možné, že palestinští Arabové jsou užitečnými idioty Západu v jeho válce proti Izraeli.

Palestinští Arabové se používají pouze tehdy, když Izrael pasuje do role „utlačovatele“ a „okupanta“. Žádné křiklavé titulky se neobjevily, když obyvatelstvo Gazy po několik týdnů protestovalo proti Hamásu v největších demonstracích za 12 let islámské diktatury, přičemž tisíce palestinských Arabů vyšli do ulic, aby protestovali proti životním podmínkám.

Hamás zatkl desítky protestujících, zmlátil aktivisty a násilně potlačil místní média, která o nepokojích informovala. Pochody na hranici s Izraelem byly tak „spontánní“, jak je definovala média po celém světě, že během demonstrací uvnitř Gazy byla hranice úplně opuštěná.

Hamás měl plné ruce práce s potlačováním svého vlastního lidu. Symbolem protestu se stala žena zachycená na videu, které se virálně rozšířilo: „Děti vůdců Hamásu mají domy a džípy a auta, můžou se ženit a vdávat, zatímco obyčejní lidé nemají nic, dokonce ani kus chleba,“ řekla s odvahou zrozenou ze zoufalství.

Od roku 2014 Hamás utratil 120 miliónů dolarů za zbraně a tunely. Místo toho mohl postavit 1 500 domů, 24 000 nemocničních lůžek, šest lékařských klinik a tři vodárny. Jediná elektřina, kterou palestinští Arabové v Gaze mají pochází z Izraele a PA odmítá platit účty.

Místo tunelů mohli Palestinci vykopat studny na vodu. A místo používání elektřiny na výrobu raket, které odpalují na Izrael, ji mohli využít na stavbu továrny na odsolování mořské vody.

Bohužel, západní média nepsala o protestech palestinských Arabů proti Hamásu, protože tato média nikdy nepíší o skupině okolo Mahmouda Abbase, o její korupci a despotismu, stejně tak nepíší o tom, jak Hamás v Gaze vládne terorem proti svým vlastním lidem.

Palestinští Arabové se dostanou do titulků, když zaútočí na Izrael. Byla vytvořena palestinská identita a mýtus oběti, což Západ podporuje a podněcuje, aby tak nahradil Izrael a Židy.

Očekávám den, kdy vyjdou novinové články a budou zahájeny protesty v ulicích proti „okupaci Hamásu“. Bude to historický den.

12.04.2019 14:10 Lucie Krchňáková399Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova