Praha Jeruzalém

Musíme jít hlouběji a pokusit se přijít na to, jak a proč není antisemitismus pouze islámským sportem, ale západním srdcem temnoty.

Autor: Giulio Meotti

„Neonacisté v Halle“, kde se ozbrojený muž pokusil během Jom Kippuru vniknout do synagogy a spáchat masakr Židů. Jsme konec konců v Německu! A v Německu jsou Židé znovu v nebezpečí. Každý týden čteme titulky o Židech napadených v Berlíně, Mnichově a Frankfurtu za to, že nosí kippu, mluví hebrejsky a vystavují na odiv Davidovu hvězdu.

Ale nyní musíme jít mnohem hlouběji a pokusit se přijít na to, jak a proč není antisemitismus pouze islámským sportem, ale západním srdcem temnoty.

Halle je v bývalém východním Německu, kde je antisemitismus mnohem silnější než v západní části. Alternativa pro Německo je zde největší stranou, Pegida (hnutí proti islamizaci) se zrodila zde, když se tu konaly nejdůležitější lidové protesty proti imigraci.

Proč? Protože společnost se hroutí. 50 let komunismu, materialismu, diktátorství a ateismu lidem neprospělo. „Sociální infrastruktury se hroutí: školy, nemocnice, sportovní a rekreační zařízení a kulturní instituce se musejí zavírat.“ Die Zeit, první německý týdeník, věnoval minulý červen speciální vydání nejrušivějšímu fenoménu v bývalém východním Německu: vylidňování. „Migrace na západ nebyla jedinou věcí, která změnila demografii východního Německa. Po roce 1990 se porodnost snížila téměř o polovinu.“

The Financial Times se tímto fenoménem také zabývaly. Doberlug-Kirchhain je malebné městečko ve východním Německu na půl cesty mezi Berlínem a Drážďany. Ale na každý křest, který zde pastor vykoná, vede více než pět pohřbů. Podle studie Berlínského institutu pro populaci a rozvoj se očekává, že oblast Elbe-Elster ztratí do roku 2035 čtvrtinu své populace. Pokles v populaci v produktivním věku bude 40%. Ze 77 oblastí ve východním Německu jich 41 ztratí do roku 2035 minimálně 30% populace v produktivním věku.

Pokud by to byl stále stát, bylo by Východní Německo nejstarším národem na světě. Téměř 30 let po sjednocení tento region stále trpí ze šoku po pádu Berlínské zdi v roce 1989, kdy miliony lidí, především mladí a především ženy, uprchly na západ. Ti, kteří zůstali, dnes mají zápornou porodnost, která láme rekordy. Východní populace klesne podle vládní statistiky z 12,5 milionu v roce 2016 na 8,7 milionu do roku 2060. Bitterfeld-Wolfen zažil, jak jeho populace klesla z 75 000 v roce 1989 na 40 500 dnes. Dvě třetiny školek a více než polovina škol musely od roku 1990 zavřít. Počet studentů ukončujících střední školy je poloviční. Zaměstnavatelé mají problém zaplnit volná místa.

Pak zde máte odkřesťanštění východního Německa, což vytvořilo vakuum, hroznou prádnotu. Pouze 10% mladých lidí ve východním Německu jsou dnes křesťané. V zemi Luthera páchá křesťanství sebevraždu a je to „nejateističtější místo na světě“, dokonce více než Čína, Severní Korea a Kuba.

Co se stane když rodina a náboženství přestanou fungovat? Existenční krize, exploze, něco, co opravdu můžete vidět ve tváři Stephana Ballieta, zabijáka z Halle.

Antisemitismus je bláznivou, iracionální, mocnou a přitažlivou tváří umírajícího stvoření. Nedostatek jakékoli morální látky vede k opravdu silnému suchu.

11.10.2019 11:08 Lucie Krchňáková226Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News