Praha Jeruzalém

Vede Írán džihád prostřednictvím koronaviru?

Autor: Majid Rafizadeh, 10. 3. 2020

Nejvyšší vůdce Íránu, ajatolláh Ali Chameneí nedávno nazval koronavirus „požehnáním“. Po Číně se Islámská republika Írán, její spojenec, vyvinula v druhé ohnisko koronaviru a díky lžím a kamufláži vládnoucích mulláhů ho Teherán šíří na zbytek planety.

Íránští představitelé nejprve tvrdili, že jejich země nezažívá krizi kvůli koronaviru a že se nikdo v Íránu nemocí nenakazil. Brzy však unikla informace, která odhalila, že vedoucí íránští představitelé si byli koronaviru v Íránu vědomi, ale rozhodli se utajit pravdu.

Když byl na pár íránských představitelů vyvinut nátlak, aby poskytli informace, uvedli, že jim není dovoleno udávat skutečné počty lidí, kteří byli nakaženi nebo zemřeli.

Vedoucí Univerzity lékařských věd v Qomu, Mohammad Reza Ghadir, například v íránské státní televizi řekl, že ministerstvo zdravotnictví vydalo zákaz sdělovat statistiky ohledně epidemie koronaviru v zemi.

Otázkou je: Snaží se vládnoucí mulláhové koronavirus smysluplně rozšířit do dalších zemí jako formu globálního džihádu? Proč by jinak nazval vrchní ajatolláh koronavirus „požehnáním“?

Íránský režim nejen že odmítá dát veřejnosti nebo mezinárodní komunitě úplný a pravdivý obrázek o epidemii koronaviru, ale také nepodniká žádné nutné kroky a preventivní opatření, aby zabránil epidemii v šíření.

Zatímco se město Qom stalo epicentrem, skrze které je koronavirus přenášen do dalších částí světa, íránský prezident Hassan Rouhani zdůraznil, že vláda nemá v plánu dát toto, a vlastně ani žádné jiné město do karantény.

Kromě toho, přestože si íránští vůdci byli vědomi vysokého počtu lidí nakažených koronavirem, nezastavili lety do jiných zemí.

Webová stránka Eghtesad Online 19. února napsala, že íránští představitelé lživě tvrdili, že pozastavili lety.

Je důležité připomenout veřejnosti, že íránské komerční aerolinky, konkrétně Iran Air a Mahan Air jsou používány pro nezákonnou přepravu zbraní a armádního personálu, včetně členů Íránské revoluční gardy (IRGC), její elitní jednotky Quds a milice Basij. Tyto aerolinky obvykle létají do zemí jako je Sýrie bez ohlášení. Několik zemí, včetně Německa a Francie, zakázalo lety Mahan Air.

Neschopnost zajistit služby

Islámská republika také nedokázala zajistit službu na testování lidí. Mohammad Reza Ghadir potvrdil, že „většina testů byla provedena v Teheránu a Teherán je oznamuje.“

Režim také není schopný provést plné lékařské prohlídky pacientů. Poté, co v nemocnici Kamkar v Qomu někteří lidé zemřeli, řekl zaměstnanec nemocnice:

„Nemůžeme uvést přesnou statistiku, protože jsme měli podezření na úmrtí asi před 10 dny a až před dvěma dny byli všichni pohřbeni bez důkladné prohlídky a je tu velká pravděpodobnost, že byli nakaženi koronavirem.“

Situace už je tak nebezpečná, že někteří členové íránského parlamentu konečně vystoupili a kritizovali teokratickou vládu za to, že nedokázala problém adekvátně řešit.

Ahmad Amirabadi, člen íránského parlamentu, odhalil důležitou informaci, když mluvil se státní zpravodajskou agenturou. Řekl:

„Qomu se nedaří, co se týče šíření koronaviru a myslím si, že vláda v regulaci viru selhala.“

„Zdravotním sestrám chybí vhodné karanténní oblečení a starají se o pacienty se strachem a úzkostí. Mají mnoho problémů a je málo zařízení. Qom má také nedostatek laboratorní výbavy.“

„Je pravda, že musíme zachovat klid, ale neměli bychom sledovat rozsah krize, jako by se nic nestalo… Epidemie koronaviru je v Qomu tři týdny a bylo to bohužel oznámeno pozdě.“

Kamufláže a lži íránských vůdců jsou některé ze skrytých důvodů za šířením koronaviru do dalších zemí. Tím, že nazval koronavirus „požehnáním“, íránský vrchní představitel jak se zdá naznačil, že jeho cílem je rozšířit virus do dalších zemí, především do Izraele a na Západ.

13.03.2020 16:06 Lucie Krchňáková724Zdroj: World Israel News

Klíčová slova