Praha Jeruzalém

Podle nedávné zprávy Daily Mail zůstali tři nejstarší Eichmannovi synové věrní svému otci a pokusili se pomstít jeho popravu.

Od: JNS.org

Britské internetové stránky MailOnline poprvé osvětlují osudy čtyř synů nacistického zločince Adolfa Eichmanna – jednoho z hlavních organizátorů holokaustu.

Eichmann byl tvůrce takzvaného „konečného řešení“, které mělo zbavit Evropy Židů. Poslal jich během Druhé světové války na smrt 6 milionů.

Neuvěřitelný příběh o tom, jak byl Eichmann v ulicích Buenos Aires izraelským Mossadem unesen a následně v Izraeli popraven, byl natočen společnosí Netflix a tento film se jmenuje „Operace finále“.

Eichmann měl čtyři syny; tři nejstarší, Klaus, Horst a Dieter, mu zůstali věrni i po jeho smrti. Nejmladší Ricardo se ho zřekl a uvedl, že jeho poprava byla oprávněná.

Podle MailOnline jsou Klaus a Horst mrtví, zatímco Ricardo, kterému bylo 5 let, když byl jeho otec zatčen, žije v Německu.

Eichmannův třetí syn Dieter, kterému je nyní 76 let, žije v bytě v Buenos Aries jen pár kilometrů od místa, kde byl jeho otec agenty Mossadu unesen, odmítl jakákoli vyjádření.

Carmen Bretínová Lindemannová, milenka Dieterova staršího bratra Horsta, ovšem byla ochotná poodhalit, co se s rodinou dělo – a jaká pravda seskrývala za příběhem podle kerého byl natočen filmový trhák s Benem Kingsleym.

Když se 61 letá Lindemannová ve svém domě v Garupě v severní Argentině k situaci vyjadřovala, řekla, že Horst byl k otci nejblíže a ne jeho nejstarší syn Klaus, jak bylo vyobrazeno ve filmu.

Popisuje Horsta jako „silného nacistu“. Řekla, že když byl jejich otec chycen, vyvěsil Horst nad jejich rodným domem vlajku s hákovým křížem, a často nosil nacistickou pásku na ruce, když se pohyboval v okolí domu.

„Bylo to velmi těžké, když byl v Izraeli ve vězení. Rodina byla připravena na to, že ho popraví. Všichni věděli, že se to stane. Dědeček Eichmann jim jednou řekl, že je unavený tím, jak pořád utíká. Věděl, co jednou přijde, a starší děti to věděly také. Očekávali to, ale tím to pro ně nebylo lehčí,“ řekla Lindemannová.

„Když byl popraven, Klaus a Horst zuřili a začali na Židy útočit. Tím se pro ně stala situace ještě podstatně horší,“ řekla.

„Horst byl velmi silný nacista a věřil, že jeho otec nic zlého neudělal,“ poznamenala Lindemannová.

„Kromě Ricarda se všichni bratři shodli, že je Eichmann nevinný. Řekl svým synům, že Hitler Židy ničil, protože Židé plánovali sterilizovat Němce tím, že házeli do vody různé chemikálie. To je důvod, proč byli zabiti, řekl jim. Horst pevně věřil, že jeho otec udělal správnou věc. Kdyby si Horst myslel, že je Eichman vinen, celý jeho svět by se zhroutil,“ řekla.

Po popravě Eichmanna Horst a Klaus vytvořili nacistickou teroristickou buňku, která prováděla útoky na židovské podniky a synagogy, píše MailOnline.

V roce 1962, po útoku této buňky, udělala policie razii do jejich ústředí a objevila nacistickou propagandu, zbraně a Molotovovy koktejly určené k útoku na židovský školní autobus. O dva roky později byl Horst uvězněn za držení střelných zbraní a nacistické propagandy.

Podle Lindemanna Eichmann přesvědčil své syny, že chtěl Židy jen vystěhovat, ale byl nucen je zabít, když je žádná země nepřijala.

Eichmann nejprve, aby se vyhnul odhalení, řekl svým synům, že je jejich strýc, řekla Lindemannová MailOnline a že během rozhovoru s Horstem přiznal, že je jejich otcem.

05.11.2018 05:57 Daniel Žingor10636Zdroj: World Israel News

Klíčová slova