Praha Jeruzalém

Minulou noc zabili palestinští teroristé v údolí Jordánu sedmdesátiletého Izraelce. Ohořelé tělo oběti bylo nalezeno dnes odpoledne ve spáleném vraku jeho automobilu. K odpovědnosti za útok se hlásí teroristická skupina Brigáda mučedníků Al-Aksá.

Útoku následovala řada jednotlivých pokusů ozbrojených Palestinců vniknout na území židovských osad. V pásmu Gazy byli izraelskými jednotkami přistiženi tři mladí Palestinci při prolézání bezpečnostním ohrazením, chránícím osadu Elei Sinai. „Byli oblečeni v tmavých civilních šatech a postupovali vpřed plazením, po způsobu přepadových oddílů,“ uvedl plukovník Ofer Shafran. „U jejich těl jsme našli dvoje nůžky na drát a nůž.“ Vetřelci byli pouze 15 a 16 let staří.

V Samařsku pak došlo mezi osadami Yitzhar a Immanuel k přestřelce mezi izraelskými vojenskými jednotkami a Palestincem, který nesl batoh s výbušninami. Při přestřelce byl Palestinec zasažen, nálože v jeho batohu vybuchly a zabily ho. Armáda uvedla, že muž byl zřejmě sebevražedný útočník, který plánoval zaútočit v jedné z uvedených osad.

02.01.2003 00:00 13