Praha Jeruzalém

Palestinci ve čtvrtek v pátek odpálili celkem šest raket Kassam a 28 minometných granátů na město Sderot v poušti Negev. Izraelská armáda následně zablokovala hlavní silnice v pásmu Gazy.

Izraelská armáda zdemolovala domy tří sebevražedných útočníků v Nábulusu a Džaníně.

Ve čtvrtek bylo zatčeno při zátazích 12 osob podezřelých z plánování teroristických útoků. Akce byla zacílená čistě na ty, kdo usilují o porušování příměří.

Armádní představitelé sdělili, že operace na Západním břehu budou trvat tak dlouho, jak to bude potřeba. Všechna města na Západním břehu nadále zůstanou uzavřena.

Někteří vysoce postavení vojenští představitelé sdělili pod podmínkou anonymity, že se plánují cílené likvidační útoky na nejvyšší představitele Hamásu, jestliže dojde k dalším palestinským sebevražedným útokům a na straně palestinské samosprávy nebude snaha extrémisty zatýkat.

Palestinská policie zatkla v sobotu v Pásmu Gazy 13 podezřelých, z nichž 12 bylo zadrženo kvůli pašování zbraní.

Palestinské bezpečnostní síly v sobotu zasypaly tunely ve městě Rafáh používané k pašování zbraní a drog z Egypta do Pásma Gazy. Byl to jeden z méně kontroverzních kroků, jež může palestinská samospráva učinit. Ministr bezpečnosti Muhammad Dahlan také nařídil posílit hlídky mající zabránit palbě raketami na Izrael.

24.08.2003 00:00 2