Praha Jeruzalém

Zatímco kolují zvěsti, že člen Knessetu Azmí Bišára uprchl z Izraele, jeho žena a děti se vrátily. Navíc další člen Knessetu, Džamal Zahalka, ve čtvrtek popřel v rozhovoru s Army Radio všechny spekulace. Zahalka uvedl, že návrat Bišárovy rodiny je důkazem, že útěk ze země neplánoval. Bišára se vydal do Jordánska, poté do Španělska a hodlá pokračovat do Bahrajnu a poté do Indie.
Mezitím Bišárova strana Balad sepsala požadavek, aby byl zrušen zákaz vyjadřovat se k aféře ve snaze vyvrátit nepravdivé zvěsti, které arabského člena parlamentu obklopují.
Bišára, který je jedním z nejotevřenějších členů Knessetu, se v Jordánsku setkal s bývalým jordánským premiérem a místopředsedou horní sněmovny parlamentu Táhirem al-Masrím. Al-Masrí je považován za jednoho z nejvýznamějších představitelů v palestinské komunitě Jordánska.
Zahalka uvedl, že Bišára by se měl „vrátit do Izraele, jakmile dokončí svou mezinárodní cestu, kterou si naplánoval.“ Bišára také údajně v zahraničí podstoupil zdravotní prohlídku kvůli problémům s ledvinami.

12.04.2007 00:00 7