Praha Jeruzalém

Palestinská skupina odpalující rakety udeřila v neděli odpoledne a v pondělí ráno na jihoizraelské město Sderot. Dva lidé byli lehce zraněni a mnoho dalších utrpělo šok.
V neděli odpoledne tři rakety zasáhly dělnickou část města, jedna dopadla jen pár metrů od benzinové pumpy. 24letý zaměstnanec byl po zásahu těla několika šrapnely odvezen do blízké nemocnice. Další muž má explozí poškozený sluch.
V pondělí ráno další raketa zasáhla dům přilehlý k mateřské školce ve Sderou. Útok se odehrál v okamžiku, kdy děti přicházely do školky. Poškozen byl dům u školka, ale jako zázrakem nedošlo k fyzickým poraněním, čtyři lidé byli ošetřeni kvůli šoku, mezi nimi i žena, která ztratila vědomí.
Představitelé izraelské armády oznámili, že vojenská policie v oblasti může být brzy uvedena do pohotovosti. „Tak jak věci vypadají se zdá, že už nemůžeme jen tak sedět a musí zvýšit naší aktivitu v Pásmu Gazy.“
Během víkendu nejmenovaný zdroj z armády prohlásil, že armáda má plány na vojenskou operaci v Gaze, ale že nedostane od vlády povolení k jejímu provedení dokud palestinské útoky někoho nezabijí.

07.05.2007 00:00 5