Praha Jeruzalém

Ozbrojenec vypálil v úterý z granátometu na dům palestinského předsedy vlády, Ismaila Haniji. Granát poničil dům, ale nikoho nezranil, informoval představitel palestinské vlády.
Útok se odehrál čtvrtý den nepřetržitých bojů mezi frakcemi Hamás a Fatah.
Militantní křídlo Hamásu, brigády Izz el-Dina al-Kassama, zveřejnilo varování pro palestinské bezpečnostní představitele spojené s hnutím Fatah, aby se kvůli bojům v Gaze nehlásili do služby. Varování říká, že jakýkoliv bezpečnostní představitel, který bude spatřen v ulicích, bude podezírán z podílu na zranění Palestinců a může mu být sám zraněn.
I nadále pokračují boje mezi znepřátelenými frakcemi, svědci ohlásili útok Hamásu na dům mluvčího Fatahu pro Pásmo Gazy, Mahera Miqdada. Během útoku byli dva členové Hamásu zraněni.
V brzkých ranních hodinách byly při bojích zabity tři náctileté dívky ze stejné rodiny a také 70letá žena. Palestinské zdroje poté oznámily, že ozbrojenci Fatahu zastřelili člena Hamásu. Tím se číslo zabitých při střetech těchto dvou frakcí od pondělí zvýšilo na 18. Podle zpráv byl zabitý člen Hamásu identifikován jako Amro Rantisi, synovec vůdce Hamásu, Abd al-Azize Rantisiho, který byl zabit izraelskou armádou v roce 2004.
Boje byly hlášeny také z tábora Šati na okraji Gaza City. Ozbrojenci Hamásu zaútočili a získali kontrolu nad mešitou, která je spojena s hnutím Fatah. Islámistická skupina pak vyhlásila zvýšený stupeň pohotovosti.

12.06.2007 00:00 2