Praha Jeruzalém

Je Avigdor Lieberman „dobrý muslim“? Očividně si to myslí íránské noviny, když omylem použily fotografii izraelského ministra pro strategické záležitosti jako doprovod ke článku o tom, jak je v USA špatně zacházeno s Íránci.
Článek obviňuje USA z diskriminace Íránců, kteří tam žijí. Jako příklad cituje případ Íránce, který byl podle stránky Assar-Iran propuštěn z práce kvůli náboženství.
S největší pravděpodobností je to Liebermanova pěstěná bradka, co na editory íránského týdeníku Ya-Lasrat udělalo dojem, když se rozhodli použít jeho fotografii ke článku nazvanému „Náboženské vyznání za nespravedlivým propuštěním dalšího Íránce v USA“.
Vydavatel neměl ani ponětí o tom, že člověk na fotografii kterou vybral není nikdo jiný než izraelský vicepremiér, ministr pro strategické záležitosti a předseda politické strany Jisrael Bejtejnu (Izrael náš domov).
Týdeník Ya-Lasrat je vydáván islámistickou fundamentální stranou „Ankar Hizbullah“, která i přes svůj název není spojena se známou libanonskou teroristickou organizací.

08.07.2007 00:00 1