Praha Jeruzalém

Súdánský ministr obrany v rozhovoru pro saudskoarabské noviny Orkuz minulý týden řekl, že za konflikt v súdánském Darfúru je přímo odpovědná skupina 24 židovských organizací. Stejná skupina je prý odpovědná také za zveličení tamní situace do podoby celosvětové humanitární krize.
„Situace v Darfúru je poháněna 24 židovskými organizacemi, které okolo celé věci dělají nejvíce hluku a používají ve své kampani holokaust.“ Očividně hovořil o 20 amerických židovských organizacích začleněných do „Koalice pro záchranu Darfúru“, což je skupina, která se snaží zvýšit povědomí o obětech v Darfúru.
Hussain tvrdí, že Židé používají svůj domnělý vliv ve světových médiích a na finančních trzích, aby přímo podporovali rebely v Darfúru. Trvá také na tom, že kvůli konfliktu zemřele v Darfúru jen 9 000 lidí a ne 200 000, jak odhaduje OSN.
Kromě zabitých osob je tu pak ještě více než 2 miliony etnických Afričanů, kteří byli podle zpráv vyhnáni ze svých domovů arabskými milicemi podporovanými vládou. Milice jsou navíc obviňovány ze zvěrstev páchaných na etnických Afričanech. Mnoho uprchlíků se pak dostalo do Egypta, odkud po nevhodném zacházení z egyptské strany uprchli dál do Izraele.

30.07.2007 00:00 4