Praha Jeruzalém

Palestinec z Ramalláhu si udělal z 18-leté izraelské dívky, s níž se setkal na internetu, sexuální otrokyni. Muž se s dívkou seznámil na internetovém chatu (čti ‚četu‘ – povídání), kde ji zcela okouzlil. Oba se po krátkém období dopisování sešli osobně. Palestinec dívku bral do restaurací a zahrnul ji dárky. Důvěřivá dívka se domnívala, že potkala muže svých snů.
Po měsíci od jejich první schůzky neváhala a přijala pozvání k němu domů do Ramalláhu. Krátce poté, co spolu začali žít, ji muž požádal o to, aby uspokojila jeho přítele. Ona s tím z lásky k němu projednou souhlasila, ale časem byla donucena mít sex s dalšími muži.
Dívku pak přesunuli do vily, kde spolu s několika muslimkami zajišťovala na pravidelné bázi sexuální služby pro vrcholné představitele Palestinské samosprávy. Nakonec se jí podařilo uprchnout.
Dobrovolník z organizace poskytující pomoc podobně traumatizovaným teenagerům sdělil serveru Ynet, že arabské dívky z Jaffy také bývají lákány s falešnými pohnutkami na palestinská teritoria.
Muslimské dívky se obávají vrátit ke svým arabským rodinám v Izraeli, protože na teritoriích ztratí panenství, jež je pro ně a jejich rodiny základem společenské cti. O panenství přicházejí s muži, které potkávají v chatovacích místnostech a o nichž se domnívají, že se za ně provdají. Jejich rodiny je pak nepřijmou zpět, protože zneužité a bez panenství by jim přinesly ostudu. Podle zmíněného dobrovolníka tento osud potkává obvykle osamělé lidi z prostředí na  nízké společensko-ekonomické úrovni.

17.08.2007 00:00 7