Praha Jeruzalém


Přepis televizních zpráv Infolive.TV v češtině:

00:03 – 00:34
Sýrie sdělila, že si rezervuje právo na reakci po nočním narušení jejího vzdušného prostoru bojovými letouny izraelského letectva. Pozemní protiletecká obrana na letouny vystřelila rakety a tím je donutila vzdušný prostor opustit. K incidentu došlo blízko hranic s Tureckem. Ministr informací Sýrie sdělil, že Sýrie zvažuje svou odpověď.

00:35 – 01:01
3 Palestinci byli zabiti leteckou palbou při jejich pokusu o útok na přechod Kissufim. Izraelská armáda operuje v centrální Gaze od středeční noci. Ve čtvrtek byly na město Sderot vypáleny dvě rakety, které dopadly na školu. V Džanínu byl při zatýkání člena Islámského džihádu zraněn palestinský chlapec. Stíhaný terorista u sebe měl dvě bomby a dalších 30 bylo nalezeno v jeho automobilu.

01:02 – 01:20
Představitel Hamásu oznámil, že Hamás nedovolí, aby uneseného izraelského vojáka Gilada Šalita navštívil Červený kříž, protože kdyby Izrael věděl, kde se nachází, mohl by to místo vyhodit do povětří, aby způsobil jeho smrt. Ve středu Hamás řekl, že žádost Červeného kříže zváží.

01:21 – 01:42
Organizace Human Rights Watch (HRW) ostře kritizovala Izrael za nevybíravé bombardování, které bylo původcem většiny libanonských civiliních obětí během loňské války. HRW odmítá tvrzení Izraele, že útoky Hizballáhu byly vedeny z civilních oblastí.

01:43 – 01:58
Poslanec Saíd Nafa se rozhodl odcestovat do Sýrie i přesto, že mu izraelské ministerstvo vnitra cestu neschválilo. Nafa nahradil arabského poslance Azmi Bišaru, který rezignoval na svůj post po obvinění ze špionáže ve prospěch Hizballáhu.

01:59 – 02:13
Prezident Asociace výrobců vyzval blízkovýchodního vyslance Tonnyho Blaira, aby svolal regionální ekonomický summit souběžně s dobou konání blízkovýchodní mírové konference ve Washingtonu.

Jinde na Infolive.TV: děti ze Sderotu mluví o svém životě ve strachu; palestinská policie Fatáhu se cvičí proti Hamásu.

06.09.2007 00:00 18