Praha Jeruzalém

Překlad dnešního večerního vydání:

00:03 – 00:59
V exkluzivním rozhovoru s mluvčím Hamásu, mluvčí prozradil, že se nejedná o propuštění Gilada Šalita. „Již před několika měsíci dal Hamás Izraeli seznam vězňů, aby zajistil propuštění vojáka Gilada Šalita, ale Izraelci přerušili proces a stále v tom pokračují a stále někoho klamou.“  Je mezi Hamásem a Izraelem o Šalitovi nějaké vyjednávání? „Ne není. Izrael odmítl všechny nabídky na vyjednávání, včetně seznamu vězňů. Jasně a upřímně říkám, že dokud je izraelská armáda na palestinské půdě, je naším právem a právem Hamásu vzdorovat nepříteli, vražedným zlodějům. Odpovíme jakýmkoliv způsobem a naše strategie a způsob odpovědi je jen na Hamásu a Izzadin al Kassam. Způsob a zbraně které použijeme jsou na Hamásu a Izzadin al Kassam a ne na Izraeli nebo komkoliv jiném.“

01:00 – 01:25
Turecko prohlásilo, že prý Izrael slíbil rychlé vyšetření možného narušení tureckého vzdušného prostoru, ke kterému mohlo dojít při incidentu nad syrským územím.

01:26 – 01:51
Ehud Olmert a Mahmúd Abbás se v pondělí shodli na vytvoření pracovních skupin, které budou jednat o obecných tématech směřujících ke vzniku palestinského státu. Olmert a Abbás se dnes setkali v Jeruzalémě, poprvé i za přítomnosti premiéra Palestinské samosprávy, Salama Fajáda. Olmert řekl, že zváží propuštění vězňů před Ramadánem.

01:52 – 02:11
Ministr pro veřejnou bezpečnost, Avi Dichter, řekl, že páteční únos vysokého velitele Hamásu, al-Kadiho, má sloužit k vyjednávání o propuštění Gilada Šalita. Je to poprvé, kdy vládní ministr oficiálně komentoval tuto operaci.

02:12 – 02:27
Průzkum veřejného mínění, zveřejněný Palestinským centrem pro politiku a výzkum, odhalil, že Mahmúd Abbás získal od převratu Hamásu v Gaze popularitu. 73% Palestinců, kteří se průzkumu účastnili, nesouhlasí s převratem Hamásu v Gaze.

02:28 – 02:43
Nákup potravin se před svátky o 5% zvýšil. Mezi nejpopulárnější nakupované produkty patří bonboniéry, stolní víno a med.

02:44 – 03:00
Jinde na Infolive Tv. – Hamás mlčí o zajetí al-Kadiho, Budoucnost Sýrie leží v rukou prezidenta Assada.

03:01 – 04:05
Záběry: Rozkoš jídla

10.09.2007 00:00 5