Praha Jeruzalém

[IMG R 10032]Prominentní postava palestinské samosprávy, Intisar al-Wazirová, v pátek veřejně poděkovala palestinskému vůdci Mahmúdu Abbásovi za to, že obnovil oficiální finanční pomoc palesinským teroristům, vězněným nebo zraněným Izraelem a také rodinám těch, kteří byli pří útoku na Izraelce zabiti.
Intisar al-Wazirová, 66letá členka OOP, která je veřejně známá spíše jako „Matka džihádu (Um Džihád)“ zveřejnila své prohlášení jménem mnoha palestinských nevládních organizací, které také distribuují finanční pomoc teroristům a jejich rodinám.
Abbásův režim přestal poskytovat peníze teroristům a jejich rodinám v červenci a srpnu, když se zotavoval ze ztráty Západního břehu během převratu Hamásu. Al-Wazirová řekla, že Palestinská samospráva dělala dobře, když  finance, které nejspíše obrdžela od USA a EU, opět poskytuje nepřátelům židovského státu.
Manžel Al-Wazirové (Khalil al-Wazir, „Abu Džihád“) byl společně s Arafatem a Abbásem jedním ze spoluzakladatelů hnutí Fatah. Byl zabit ve svém domě v Tunisku v roce 1988 (všeobecně se má za to, že byl zabit při společné akci Mossadu a speciálních jednotek Izraele. Izrael to ale nikdy nepotvrdil). Intisar al-Wazirová byla v roce 1995 díky síle teroristické minulosti svého manžela zvolena do palestinského parlamentu.

07.10.2007 00:00 4