Praha Jeruzalém

Elitní izraelský basketbalový klub Maccabi Tel Aviv sehrál 11. října exhibiční utkání s týmem New York Knicks v manhattanské Madison Square Garden. Tým Maccabi Tel Aviv prohrál s NY Knicks 85:112, což ale nebylo ten večer tak úplně podstatné.
Cílem sportovního utkání bylo totiž získat peníze pro organizaci American friends of Migdal Ohr, která reprezentuje největší izraelskou mládežnickou vesnici, která poskytuje zásadní podporu a ubytování pro více než 6 500 sirotků a zneužívaných a znevýhodněných dětí a je hodnocena za to, že proměnila život tisícům lidí.
Tým Maccabi byl prvním zahraničním týmem, kterému se podařilo zvítězit na severoamerické půdě. Porazili v roce 2005 Toronto Raptors. Nyní si zahráli proti slavným N.Y. Knicks, kteří hráli naposledy proti zahraničnímu týmu v roce 1990 v Barceloně.
Na následujícím videu se můžete podívat na záběry z veřejného tréninku Maccabi v New Yorku. Hráči hovoří o tom, že jsou rádi, že jsou opět v USA a věří, že si povedou dobře.

Součástí celé charitativní sportovní akce bylo také promítání pěti videoklipů propagujících Izrael, zaslaných lidmi z celého světa v rámci soutěže, kterou sponzorovalo izraelské ministerstvo zahraničí a turismu. Účastníci měli vytvořit 30 sekund dlouhý klip a vystavit ho na stránkách You Tube.

Srdce diváků v Madison Square Garden si získala holčička, zvoucí lidi do Izraele prostým „Přijeďte do Izraele, přijeďte do Jeruzaléma, na co čekáte?“ Finálová videa si můžete sami prohlédnout.

12.10.2007 00:00 10Zdroj: Redakce Israel.cz