Praha Jeruzalém

Izraelská zpěvačka Ninet Tayeb může začít snít o mezinárodní kariéře. Byla totiž pozvána, aby vystoupila na dvou koncertech na počest zesnulého Jeffa Buckleyho, který zemřel před deseti lety. Koncerty se budou konat od pátku 16. do neděle 18. listopadu v Chicagu. Ninet vystoupí v sobotu a v neděli, pozvána byla i na pátek, ale pozvání kvůli šabatu odmítla.
Zpaváci z mnoha zemí světa budou zpívat na počest americké hvězdy, Jeffa Buckleyho, který zemřel utonutím v roce 1997 v pouhých 31 letech. Koncertu v neděli 18. listopadu by se měly zúčastnit klíčové postavy amerického hudebního průmyslu.
Ninet bude zpívat tři Buckleyho písně společně s kytaristou Gary Lucasem, který některé ze zpěvákových písní sám složil. Jedna z písní bude možná dokonce přeložena do hebrejštiny.

Kdo je Ninet Tayeb?
Ninet Tayeb se narodila 21. října 1983 v Kirjat Gat v Izraeli. Její předkové pocházejí z Maroka a Tuniska. Známá je především tím, že se stala vítězkou soutěže Kochav Nolad, což je izraelská verze i u nás známé soutěže Superstar.
Po svém vítězství v soutěži nahrála první singl, který ale nebyl příliš úspěšný a Ninet se uchytila spíše jako herečka. Zejména role v seriálech jí vynesly velkou popularitu.
Své první album začala natáčet až tři roky po svém vítězství, jmenuje se Jechefa  a vyšlo 7. srpna 2006. Hudebně by se dalo zařadit mezi pop-rock. Právě z tohoto alba pochází následující písnička, která byla v uplynulém roce v Izraeli velmi populární.

Ninet Tayeb – Hi Joda′at

04.10.2007 00:00 12